Goodbye Slovenia…..

Zapisano pod: miks — pilotgirl ob 17:26, 22.10.2007

Ja naslov svojega članka sem nekako povzela po neki oddaji na pro7,kjer se marsikatera nemška družina odloči živeti na nekem  drugem  kontinentu  oziroma v drugi državi. Tudi sama sem počasi začela razmišljat v to smer,med gledanjem teh oddaj. Če pa po pravici povem,me neka daljna selitev ne mika ravno,saj sem kar navezana na to našo malo državico.

A od navezanosti se na žalost ne da živeti. Pred časom so se fantov stric in teta odselili v Canado.Pravijo da se imajo tam zelo lepo. Življenje je tam zelo drugačno od našega. Dobro je poskrbljeno za mlade družine,veliko je stanovanj,ki so cenovno primerna plačam.                                                                                                                                                                                                                      

Služb je malo morje,za vsakega se dobi kaj. No,ob njunem pripovedovanju me je obšla neka misel ki me še ni obšla do sedaj.Misel na to,da bi tudi sama živela tam.No,onadva živita v provinci Quebec. Vse v redu in prav,če nebi govorili tam samo francosko.No in to mi ne odgovarja da bi tam živela.  Radovedna kot sem,sem takoj odšla do prenosnika in se lotila iskanja informacij o Canadi. Našla sem kar veliko stvari.Največ moje pozornosti so seveda pritegnile slike o Canadi. Zelo je lepo tam.Veliko imajo jezer,narava je prečudovita.

No dodala bom malo slikic.:)

Dirt Road at Dusk Near Leduc, Alberta, Canada     bcp04842.jpg   acp04046.jpg  i_6-998033182-2007924175858.jpg

 Midva sva se odločila da greva za začetek v Toronto,v provinco Ontario. Tam se nama je zdelo zelo lepo.

Trgovski center v Torontu. Hm…pravijo da ga ne pregledaš v enem dnevu. Bomo videli;)   mmmm.jpg  kkkk.jpg

No,trenutno sem v fazi dogovarjanja za vse potrebne stvari,ki jih je potrebno urediti pred selitvijo.Tko da je samo še vprašanje časa kdaj odpotujeva.Vem pa,da to še ne bo prav kmalu.:)

  • Share/Bookmark
 

2 komentarjev »

19

avtor solinar

22.11.2007 @ 18:19

Bravo za odločitev…če bi bil nekaj let mlajši, če ne bi imel družine, bi tudi sam nekaj podobnega naredil – s svojo drago seveda :-)

20

avtor pilotgirl

23.11.2007 @ 12:59

Ja…a veš kako je…tukaj nimam ničesar razen prijateljev in družine. Nimava stanovanja,ne službe,ne kreditov….ničesar…Čemu potem vztrajati?
Tko da sva se odločla da bova poskusla tam,pa bova vidla kako bo. Je pa tud tvoja draga rekla da bi šla samo če bi bili taki pogoji kot si jih sam navedu. :)
No zato pa sva se odločila ker sva trenutno še sama,brez otrok.Mislim da je veliko lažje potovati sam kot pa z družino. No kako bo to vse potekalo pa bom pisala kar v temle blogu.Trenutno je še vse na mrtvi točki,upam pa da se bo kmalu premaknilo.

RSS vir za komentarje na objavo. TrackBack URL

Komentiraj

XHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

 

Blog Odpri oči – evo ti narave, odpri srce – evo ti življenja. | Zagotavlja SiOL | O Sistemu |